Munivat kanat kasvatamme alle vuorokauden ikäisistä untuvikoista ja tällä hetkellä, kun nuorikot ovat alkaneet munia, munivia on yhteensä reilu 1800 kappaletta.

Kanala tilalla on ollut jo isoisän ajoilta asti ja 60-luvulla, kanamäärän kasvettua muutamaan sataan ja tuotannon lisääntyessä yli oman tarpeen, on munia alettu myymään lähialueelle.

Tällä hetkellä me toimitamme munia asiakkaille ja jälleenmyyjille Päijänteen länsipuolen kuntiin, tilauksesta kauemmaskin.

Kanarouvien lisäksi kanalassa asustaa kolme kukkoa, jotka pitävät yllä järjestystä ja paimentavat omia kanalaumojaan. Ja tietysti kiekuvat aamuyöstä talonväen iloksi...

Tuotantonimikkeemme on lattiakanala, eli kanat ovat "vapaita kanoja", kanalan seinillä ovat pesät joihin kanat munivat ja katossa on orret, joille kanat ja kukot illalla kiipeävät nukkumaan.

Koko lattiapinta-ala on pehkua jolla on mukava kylpeä ja kupsutella.

Kanalamme on hyvin käsityöpainotteinen. Kanat ruokitaan ja munat kerätään käsin, kanalan siivous tehdään myös hartiavoimin.

Automatisoitua on juotto, valaistus ja ilmastointi, mutta muun hoidon ohella kanojen hyvinvoinnin seurantaan tulee käytettyä paljon aikaa.

Kanamme ulkoilevat alkukesästä talven tuloon asti. Ulkotarhassa niitä kiinnostavat maan kuopsuttelu, vihreän syönti ja kastematojen metsästys. Kanatarhasta käy isäntäkin komeimmat onkimadot kaivamassa ennenkuin lähtee lasten kanssa kalaan.

Kanat syövät tilalla tuotettua viljaa (kauraa, ohraa ja vehnää) sekä GMO-vapaata KALAJAUHOTONTA puolitiivistettä, mistä ne saavat munintaan tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Kanakalkki kuuluu myös ruokavalioon, jotta munankuori pysyy vahvana.

Toimitamme munia 10 ja 30 munan kennoissa.

Munat ovat taatusti tuoreita ja parasta ennen on 4 viikkoa.