Siirry sisältöön
Lea Aittolahti

Me

Tilamme ja tallimme on perheyritys, jossa mieheni Jari hoitaa tilojen kunnossapitoa ja konetöitä sekä tarjoaa eräpalveluja ja minä vastaan hevosista, ratsastuksenopetuksesta ja majoitus- ja ateriapalveluista.

Koulutukseni

Hevosalan koulutusta minulla on hevostalouden
perustutkinnon, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen ja MinD-voimauttavan hevosavusteisen ryhmänohjauksen ohjaajan opinnot.

Hevosuus

Hevonen on kiehtonut minua jo lapsesta saakka,
ja oman ponin onnellinen omistaja olen ollut vuodesta 1989.

Arjessani hevoset ovat olleet aina mukana,
välillä olen harrastanut ja valmentautunut aktiivisesti, välillä hevoset ovat
olleet taustalla muiden työkiireiden vuoksi. Silti aina hevosen kanssa työskentely on ollut tärkeä osa elämääni.

Yrittäjänä

Ratsastustunteja olen ohjannut vuodesta 1995 alkaen ja oma talliyritys on ollut vuodesta 2000. Vuonna 2007 muutimme tänne Kissakulmalle Jarin kotitilalle jatkamaan maanviljelyä, munantuotantoa ja hevosemme muuttivat tänne luonnollisesti myös.

Vuosien mittaan pääsuunta opetustyössä ja asiakaspalvelussa ovat kohdentuneet
harrastetason ratsastajiin ja erityisryhmiin. Asiakkaita on kaikenikäisiä. Sydämenasia ratsastuksenopetuksessa minulle on aina ollut hyvä istunta ja pehmeä, hevosystävällinen ratsastus. Näiden taitojen opettamisen tueksi olen perehtynyt klassiseen kouluratsastukseen, Centered Riding-metodiin, luonnolliseen hevostaitoon ja omaan kokemukseen, yritykseen ja erehdykseen.

Tavoitteenani

Haluan tarjota hevosteni kanssa hyvän mielen
hevostoimintaa, oli kyseessä ratsastus tai hevosenhoito, johtavana ajatuksena
on hevosen ja ihmisen molemminpuolisen luottamuksen saavuttaminen ja pehmeisiin arvoihin perustuva lempeä yhteistyö. Meillä voit harrastaa hyvällä mielellä, ilman suorituspaineita.

Meillä

Hevosemme saavat elää lajityypillistä elämää,
ne elävät muutaman hevosen laumoissa, ulkoilevat paljon, ison osan vuodesta ympäri vuorokauden ja niiden työmäärä asiakaspalvelussa sopeutetaan niille yksilöllisesti. Hevosemme saavat olla omia persooniaan omine luonteenpiirteineen ja ominaisuuksineen.

Asiakaspalvelua tekevät hevosemme ovat
koulutettuja työhönsä, silti hevosen vaistonvarainen käytös on aina läsnä pinnan alla ja vaikka tottelevaisuus työskennellessä on tärkeää, opettelemme ottamaan tämän seikan huomioon myös.

Tallilla on ajantasainen Turvallisuusasiakirja
ja minulla on voimassa oleva Ensiapu 1 ja Ensiapu 2-koulutus.

Tervetuloa viihtymään ystävällisten ihmisten
ja hevosten seuraan!

Lea Aittolahti